Eurojackpot

Eurojackpot är en internationell lottodragning som sträcker sig över flera olika europeiska länder för att skapa en enorm jackpott som du kan kamma hem om du har turen på din sida. De länder som är med i dragningen är Sverige, Spanien, Kroatien, Tjeckien, Finland, Estland, Ungern, Island, Tyskland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Slovakien och Norge. Det är alltså en hel del olika länder som är med i dragningen så du kan vinna ganska mycket pengar om du prickar alla nummer.

Hur man spelar Eurojackpot
När du spelar Eurojackpot så väljer du först ut fem vanliga nummer mellan 1 och 50. Därefter måste du välja två ytterligare nummer mellan 1 och 10 som kallas för Euronummer. Om du gissar alla sju nummer korrekt så vinner du den stora jackpotten som i skrivandets stund består av cirka 32 000 000 euro, vilket motsvarar 310 miljoner kronor. Du behöver dock inte gissa alla sju nummer korrekt för att slippa gå tomhänt från dragningen då det finns elva olika vinstnivåer där du kan vinna mindre summor pengar genom att gissa ett par av siffrorna korrekt.

Mer information om Eurojackpot
Att spela på Eurojackpot kostar cirka 25 kronor per linje och du kan vanligtvis välja så många linjer som du vill. Du måste vara minst 18 år gammal för att kunna spela på Eurojackpot. I vissa av de deltagande länderna så måste du vara över 21, men här i Sverige så är det 18 som gäller. Det är en ny dragning varje fredag vilken sker i Finland klockan 22:00 för oss här i Sverige.

Dragningen sänds på TV i de länder som är med och deltar, men om du inte har möjlighet att se dragningen live så laddar de även upp dragningarna på sin Youtube kanal kort efter att dragningen har skett. Eurojackpot lägger även upp resultaten från dragningen på sin hemsida så det finns gott om olika sätt att se om just dina nummer var vinnare eller inte. Beroende på vart du väljer att spela på Eurojackpot så kan ditt ombud eller casino även skicka dig ett e-postmeddelande efter dragningen om du är en vinnare.